torsdag den 21. august 2008

Anderledes Science fiction

Adam Roberts er en af de store engelske SF forfattere.
Swiftly foregår i 1800-tallet. Det britiske emperium har vokset sig stort ved at udnytte lilleput slaver (eksperter i mikroskopiske maskiner). Frankrig lægger op til krig med de fredelige Brobding-nagian (giganter) - situationen tilspidser sig. Adam Roberts har her skrevet en roman som både er en præ-atomar krigshistorie og en historie som handler om menneskets plads i universet.

I Splinter rejser Hector tværs over USA for at besøge sin far på hans ranch. En asteroide truer jorden og Hektor opdager til sin forbløffelse og skepsis, at ranchen overlever som den eneste del af jorden. Romanen er ikke hardcore SF, men udforsker den emotionelle udfordring ved at være en af de få overlevende af menneskeracen.
Hilsen Susanne - Bookaholic

2 kommentarer:

Knud Larn sagde ...

Hej Bookaholics!

Sikke et skønt projekt I har sat gang i der! Jeg tror meget på at de danske biblioteker bør have meget mere engelsksproget litteratur stående, verden bliver jo mere og mere international.

Jeg forsøger også aktivt at promovere engelske bøger, og når nu I ligefrem skriver om science fiction - min yndlingsgenre - så er der da et par ting jeg da gerne vil gøre jer opmærksom på:

Siden 1974 har der i Danmark eksisteret en forening for science fiction interesserede, kaldet Science Fiction Cirklen, eller SFC.

Faktisk mødtes man før 1974 netop i Boghallen i København der også i 1960erne var det sted i Danmark med flest engelske bøger på hylderne, heriblandt science fiction. Lidt sjovt ikke?

Og lige siden 1974 har SFC udgivet dels et medlemsblad (pt kaldet NOVUM) med noveller, anmeldelser af nye bøger, artikler om genren, interviews med forfattere, etc (Både danske og engelske), og dels et akademisk tidsskrift (Nordens eneste) om science fiction, kaldet Proxima. Det står faktisk på jeres tidsskiftlæsesal!

Endelig har SFC i de sidste 10 år udgivet en række danske oversættelser af udenlandsk science fiction for netop at videreformidle de gode forfattere vi læser til så mange danskere som muligt. Ligesom vi naturligvis udgiver nye danske noveller og romaner, samt faglitteratur i genren.

Meget mere på SFCs hjemmeside www.sciencefiction.dk.

Susanne sagde ...

Hej Knud Larn
Tak for den fine kommentar og anbefaling af SF cirklen - udgivelser vi køber hver gang der kommer nye.
Hvis du har noget englesk-sproget SF du gerne vil anbefale specifikt, så skriv bare igen!
Mange hilsner Susanne